Druivenverkoop

Druivenproductie

Op Sonnehoeck staan verwarmde en koude kassen. Door het verwarmen van enkele kassen komt de groei eerder op gang waardoor de arbeid beter verdeeld wordt en de oogst ook vroeger begint. In deze verwarmde kassen zijn de druiven van het ras Frankenthaler vanaf half juli oogstbaar. Daarna volgen vanaf half augustus de licht verwarmde kassen met Alicante. In de koude kas met Gros Maroc begint de oogst half september.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Druiven kopen tijdens een bezoek aan Sonnehoeck

Vanaf begin juli tot begin oktober kunnen bezoekers druiven kopen. Deze druiven worden aangeboden in stevige plastic “kasjes” waarvan het grote “kasje” ongeveer 1 kg bevat en het kleinere “kasje” ongeveer 0.5 kg. De prijs van de druiven wordt bepaald door de marktprijs op dat moment.

 

 

 

 

 

 

 

Verkoop van druiven op zaterdag

Vanaf begin juli tot begin oktober kunnen er elke zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur door particulieren druiven worden gekocht. De verkoopstand kunt u vinden in de ontvangstruimte aan de zijkant van Sonnehoeck, gelegen aan De Ranken 1. Dit is bij de ingang van de woonwijk. Ook hier zijn “kasjes” met een halve of een hele kilo druiven te koop tegen de dan geldende marktprijs.

Sonnehoeck biedt producten aan uit eigen tuin aan, zoals jam en vruchtensap. Daarnaast verkopen wij postzegels met de afbeelding van Gross Maroc die op Sonnehoeck wordt geteeld.

Verkoop van druivenboompjes

Van de fruitbomen die op Sonnehoeck staan kunt u, via de webshop van Fruticos, jonge planten kopen. In de webshop vindt u naast de fruitbomen die op Sonnehoeck staan ook andere fruitboompjes. Het voordeel van de webshop is dat u 24/7 kunt bestellen en dat de planten bij u thuis worden bezorgd.

U komt op de webshop van Fruticos door op deze link te klikken.