Vacature Tuinbaas

Vacature: Tuinbaas Historische Druivenkwekerij m/v (32 uur)

De kwekerij

Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck is één van de oudste kwekerijen van Westland dan wel Nederland. Op deze kwekerij, die acht kassen telt, wordt nog steeds op ambachtelijke wijze ‘de Westlandse Druif’ geteeld. Deze druiven worden verkocht aan handelaren en aan particulieren. Sonnehoeck is het enige levende rijksmonument in Europa en telt ruim 60 vrijwilligers die rondleidingen geven, ondersteunen in de teelt en onderhoud, eigen producten verkopen en de catering verzorgen.

Druiven oogsten vrijwilligers

De functie

Samen met een team van ruim 20 gedreven en enthousiaste vrijwilligers, ga jij ervoor zorgen dat de druiven gaan groeien tot een echte Westlandse Druif! Heb je ervaring als teeltspecialist in de glastuinbouw en word je blij als jouw expertise bijdraagt aan een gezond en uniek product. Dan is deze functie iets voor jou!

Je houdt je bezig met voor jouw bekende zaken als het sturen van klimaat, watergift, bemesting en (biologische) gewasbescherming. Samen met jouw team van vrijwilligers zorg je voor een goede productie van topkwaliteit.

Wat bovenal belangrijk is dat je ook gastvrij bent. Sonnehoeck ontvangt ook groepen en als voorman vind je dat geen probleem. Daarnaast ben je communicatief vaardig en ben je sterk in het aansturen van vrijwilligers die met passie ondersteunen. Je legt verantwoording af aan het bestuur.

Functie-eisen

  • Je hebt plantenkennis.
  • Je hebt ervaring met het aansturen van een team (vrijwilligers) en je bent gewend om beslissingen te nemen.
  • Je bent flexibel en kan goed zelfstandig werken.
  • Improviseren is voor jou geen probleem.
  • Je werkt planmatig en komt graag met verbetervoorstellen.
  • Je bent gastvrij en vindt het ook leuk om af en toe je kennis te delen met bezoekers.
  • Je hebt een mbo/hbo werk- en denkniveau.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een gevarieerde functie in een unieke werkomgeving. Je gaat samenwerken met zo’n 20 gemotiveerde vrijwilligers. En dat alles in een historische groene omgeving waarbij je ook bijdraagt aan het behoud van een stukje cultureel erfgoed in Westland. Er is een informele werksfeer en de lijnen naar het bestuur zijn kort. Salaris is conform CAO glastuinbouw.

Contact

Spreekt dit jou aan? Graag ontvangen we je motivatie! Deze kan je sturen naar jos@sonnehoeck.nl. Heb je vragen neem dan ook even contact op met Jos van der Knaap via 06-25 09 00 26.