Historische Druivenkwekerij

Sonnehoeck

Druivenrassen

Onze druivenrassen

Wist je dat de oudste druivenbomen op Sonnehoeck meer dan 120 jaar oud zijn? Op Sonnehoeck wordt de echte ‘Westlandse Druif’ geteeld, hét streekproduct van het Westland! Kenmerkend voor de ‘Westlandse Druif’ is het dauwlaagje, dat is een kwaliteitskenmerk. Zo rond half juli worden de eerste druiven geoogst.

De druivenrassen die in onze kassen geteeld worden zijn blauwe druiven: Black Alicante, Frankenthaler en Gros Maroc. 

(Tussen onze blauwe druiven is hier en daar een enkele witte druif te vinden van de rassen Witte Muskaat en Golden Champion. De Witte Muskaat is destijds als experiment op een oude boom geent, de Golden Champion is het ras van de oude onderstam )

Black Alicante

De Black Alicante heeft donkerblauwe tot zwarte vruchten die en zeer zoete en fijne aromatische smaak hebben. Het is een ras met erg goede kwaliteit vruchten.

Frankenthaler

De Frankenthaler heeft zoete, blauwe vruchten. De Frankenthaler staat graag in de zon en heeft veel warmte nodig voor een goede oogst, daarom doet dit ras het erg goed in onze kassen. De Frankenthaler is een vroeg ras met een zachte schil en een zoete smaak.

Gros Maroc

De Gros Maroc is een echte authentieke Nederlandse tafeldruif, deze wordt nog maar op een paar plekken in Nederland geteeld waaronder op Sonnehoeck en op Villa Augustus in Dordrecht. De Gros Maroc heeft een heerlijke, zoete smaak en is zeer gewild onder kenners.