Historische Druivenkwekerij
Sonnehoeck
Organisatie
Historisch besef verrijkt jong en oud. Onze doelstelling is dit Westlands cultureel erfgoed in stand te houden en open te stellen voor bezoekers uit het Westland tot ver daarbuiten. Onze missie is het verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de Westlandse glastuinbouw en de ambachtelijke druiventeelt te laten beleven en ervaren.
Ons team
Sonnehoeck draait al meer dan 30 jaar op een ervaren druivenkweker die al die jaren op vrijwillige basis de stabiele factor in de druiventeelt is. De druivenkweker wordt ondersteund door meer dan 30 vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn onmisbaar.
Vacature medewerker druiventeelt
Wij zijn op zoek naar een vaste medewerker in de druiventeelt met aantoonbaar kennis van groen en met ervaring in de glastuinbouw op het gebied van de teelt. U zorgt in samenspraak met het stichtingsbestuur voor overzicht in de jaar- en weekplanning en prioriteert de werkzaamheden zowel voor uzelf als voor de vrijwilligers die actief zijn in de druiventeelt. U voert de meest cruciale werkzaamheden in de druiventeelt zelf uit als meewerkend voorman en u stuurt de vrijwilligers aan in voor hen afgebakende werkzaamheden. Ondersteund door vele vrijwilligers zorgt u ervoor dat de druiventeelt jaarlijks goed verloopt.
Bestuur
Sonnehoeck wordt bestuurd door Stichting Monument Sonnehoeck. Zij zijn verantwoordelijk voor de instandhouding van de monumentale gebouwen op Sonnehoeck en voor de instandhouding van de monumentale druiventeelt. Deze kerndoelen worden onder andere bereikt door Sonnehoeck open te stellen voor publiek.
Bestuurssamenstelling Stichting Monument Sonnehoeck
Claudia Koehler (voorzitter) Ada Tangel (secretaris) Carola van Holstein (Penningmeester) John Tangel (bestuurslid)
Jorian van Leeuwen (bestuurslid)
Beloningsbeleid
Bestuurders en de vrijwilligers werken onbezoldigd en ontvangen geen inkomsten voor hun activiteiten. Het beloningsbeleid voor de Druivenkweker is gebaseerd op de cao glastuinbouw.
Activiteiten
De activiteiten op Sonnehoeck zijn erop gericht om het verhaal van Sonnehoeck en de ontstaansgeschiedenis van het Westland naar een breder publiek uit te dragen, zowel in het Westland als ver daarbuiten. Onze jaarlijks terugkerende activiteiten zijn:
- Ontvangen en rondleiden van groepen bezoekers in de periode van 1 april tot half oktober.
- Aanbieden van een educatief programma voor het basisonderwijs (bovenbouw).
- Ontwikkelen en aanbieden van een cursusprogramma over de druiventeelt.
- Promoten van Sonnehoeck en haar activiteiten.
- Openstellen van Sonnehoeck voor publiek op Open Monumentendag, iedere 2e zaterdag in september.
- Professionalisering en doorlopende verbetering voor het ontvangen van groepen.
- Onderhouden van contacten met cultureel erfgoed in de regio.
Jaarrekeningen
Jaarrekeningen Stichting Monument Sonnehoeck
Download de jaarrekening van 2023
Download de jaarrekening van 2022
Download de jaarrekening van 2021
Download de jaarrekening van 2020
Download de jaarrekening van 2019